U okviru projekta „Zeleni čas-ekološka edukacija i kreativna reciklaža“ u subotu je u Osnovnoj školi „Ivan Milutinović“ održana ekološka radionica. Autor projekta i organizator radionice je Udruženje građana „Delfin“, a projekat je finansirala Gradska opština Palilula.

Ekostar Pak kao Operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom pridaje veliki značaj promociji zaštite životne sredine i očuvanja prirodnih resursa. Vođen ovim principima, prepoznao je značaj projekta „Zeleni čas-ekološka edukacija i kreativna reciklaža“ i pružio podršku kroz doniranje reklamnog materijala koji je korišćen u kreativnim radionicama kao i sertifikata koji će se uručiti svim učesnicima. Pored Ekostar Pak-a, podršku su pružili i Javno komunalno preduzeće „Gradska čistoća“, mreža organizacija građanskog društva „Zelena inicijativa“, internet portal Press Green, kampanja „Oplaneti se i Recikliraj“ koju realizuje ekološka mreža Zelena lista Srbije.

Učenici starijih razreda Osnovne škole „Ivan Milutinović“ imali su prilike da učestvuju u interaktivnoj radionici, koja je uključila prezentacije, video projekcije, diskusije. Osnovci su nakon teorijskog dela uz pomoć Ekostar Pak-ovih brošura, kartona, starih novina i flomastera, učestvovali u izradi eko-sveski i eko- kesa.

U okviru ovog projekta biće održan i konkurs za najlepšu eko-svesku, kada će šestoro učenika dobiti nagrade.

Cilj projekta je da se učenici upoznaju sa značajem reciklaže, osnovnim problemima životne sredine i mogućnostima da se na kreativan način očuva životna sredina.

Dodela nagrada zakazana je za 16. decembar u prostorijama opštine Palilula.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI