O NAMA

Ekostar Pak je operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom – neprofitno privredno društvo koje posluje u skladu sa načelom produžene odgovornosti proizvođača. U ime svojih klijenata, privrednih društava koja plasiraju ambalažu na tržište Srbije, organizujemo sakupljanje, ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada i obezbeđujemo ispunjenje ciljeva propisanih Uredbom o planu smanjenja ambalažnog otpada i Zakonom o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Ekostar Pak deluje po principu efikasnosti i ekonomičnosti ulažući značajna finansijska sredstva u razvoj sistema za sakupljanje i reciklažu ambalažnog otpada iz privrede i domaćinstava na teritoriji čitave Srbije, sa ciljem smanjenja odlaganja ambalažnog otpada u životnu sredinu. Obezbeđujući uslove za odgovorno upravljanje otpadom svojih klijenata i smanjenje negativnog uticaja ambalaže na životnu sredinu doprinosi očuvanju prirodnih resursa i razvoju cirkularne ekonomije u Srbiji.

Osnivači Ekostar Paka su Fabrika biskvita Jaffa iz Crvenke i Fabrika kartona Umka, članice Kappa Star Grupe . Ministarstvo zaštite životne sredine je  2010. godine, ovlastilo Ekostar Pak (preuzmi dozvolu – link) da kao nacionalni operater na tržištu Srbije upravlja ambalažnim otpadom svojih klijenata.

Danas je Ekostar Pak po broju klijenata (preko 900) lider na tržištu Srbije, a sa 35-40% tržišnog učešća u ukupnim količinama plasirane ambalaže na tržištu Srbije zauzima visoko drugo mesto.