ISPUNJAVAMO VAŠU ZAKONSKU OBAVEZU

Preuzimamo odgovornost za ambalažu stavljenu na tržište Republike Srbije od strane proizvođača i uvoznika i obezbeđujemo ispunjavanje zakonom propisanih ciljeva za ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada.

 

KOME EKOSTAR PAK PRUŽA SVOJE USLUGE?

Ekostar Pak pruža svoje usluge svim zakonskim obveznicima, a to su proizvođači, uvoznici, pakeri/punioci i isporučioci robe široke potrošnje upakovane u ambalažu, koja se proizvodi ili uvozi, a plasira na teritoriji Republike Srbije.

 

PREDNOSTI ČLANSTVA

Sklapajući ugovor sa Ekostar Pak-om, pravna lica sve svoje zakonske obaveze, koje se odnose na zbrinjavanje ambalažnog otpada, prenose na Operatera sistema (Ekostar Pak), koji na sebe preuzima odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom i ispunjenje Nacionalnih ciljeva i obaveza za svoje klijente. Ekostar Pak će kroz jedinstveni sistem upravljanja ambalažnim otpadom omogućiti članicama da ispunjavaju svoje obaveze i o tome izveštavati nadležno Ministarstvo.

 

KAKO SE POSTAJE ČLAN?

Popunjavanjem kontakt formulara o članstvu.
Po prijemu formulara Ekostar Pak će Vam proslediti Ugovor o preuzimanju obaveza po osnovu Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu.

 

NAKNADE

2024

2023

2022

2021

KONTAKT FORMULAR O ČLANSTVU

5 + 15 =