Završna konferencija projekta “Zajedno u reciklaži” održana je u svečanoj sali gradske opštine Stari grad, u četvrtak 24. decembra 2020. god., uz poštovanje svih epidemioloških mera. Ovom konferencijom je i zvanično završen projekat koji je realizovalo udruženje Živimo zajedno, čiji je cilj bio širenje mreže centara za prikupljanje reklažnog materijala u Srbiji za osobe sa invaliditetom kao i uključivanje osoba sa invaliditetom u korisne aktivnosti zajednice čime će se poboljšati njihov položaj u društvu.

Konferenciju je otvorio osnivač udruženja Dejan Kozić koji je pozdravio prisutne i predstavio projekat. Nakon toga, prisutnima se ispred Ministarstva zaštite životne sredine obratila Verica Pantelic koja je istakla značaj ovakvih i sličnih akcija. Govornici su između ostalog bili i prof. dr. Višeslav Krsmanović, akademik prof. dr. Rade Biočanin, diplomirani inženjer geologije u penziji Branislav Božović koji su ujedno bili i saradnici na ovom projektu.

Predstavnici udruženja iz pet gradova (Kruševac, Aleksinac, Niš, Pirot i Leskovac) predstavili su dosadašnje rezultate, a na kraju konferencije uručene su zahvalnice i pokloni za udruženja iz gore navedenih gradova.

Posebne zahvalnice dobili su Savez MNRO, opština Stari grad, Crveni krst, Ekostar Pak i Kappa Star Recycling za doprinos projektu.

Kao operateru upravljanja ampalažnim otpadom kojem je društvena odgovornost na vrlo važnom mestu u poslovanju, Ekostar Pak je sa zadovoljstvom podržao aktivnosti ove sjajne inicijative i u budućem periodu nastaviće saradnju sa udruženjima.