Da li je moguće misliti na prirodu i očuvanje životne sredine kada je u prvom planu provod? Kako povezati ljubav prema dobrom ritmu, odgovorno konzumiranje i brigu o životnoj sredini?

Ekostar Pak je zajedno sa Fondacijom EXIT i HEINEKEN Srbija pokrenuo jedinstvenu eko akciju Go Green & Enjoy EXIT 2.0 Responsibly. Ova zelena akcija je po prvi put organizovana na jednom velikom muzičkom festival. U okviru akcije svi posetioci su imali priliku da daju svoj doprinos zelenijem festival, podizanju ekološke svesti i promociji reciklaže.

Za recikliraje PET ambalaže i limenke, posetioci su zauzvrat imali priliku da dobiju lepe poklone. Postavili smo dve reciklažne stanice: između Main stage-a i Dance arene i na State of Exit zoni. Nakon svake festivalske večeri postrali smo se da se prikupljeni ambalažni otpad transportuje do lokacija za skladištenje i postrojenja za reciklažu.

Sada, kada je još jedan EXIT festival iza nas možemo sa ponosom da istaknemo da smo udruženim snagama prikupili preko 55.000 komada časa/flaša/limenki i da se odazvalo preko 7.900 posetilaca.

Da li ste znali da aluminijumske limenke mogu da se recikliraju bezbroj puta, bez uticaja na kvalitet? Možda će vas zanimati i činjenica da prosečno svaka treća plastična flaša završi u nekom ekosistemu? Zbog toga se zalažemo za primenu sistema “od boce – nova boca” “ od limenke – nova limenka” jer je to jedini način da smanjimo stvaranje novih količina ambalažnog otpada!

Potreba da se priroda i njeni resursi očuvaju je svakim danom sve veća. Obezbedimo čistiju, zeleniju, zdraviju budućnost! Verujemo da svako od nas treba da krene od sebe. Recikliramo zajedno!

Foto: Fondacija EXIT /Lea Bodor