U nedelju, 27. aprila održan je osmi po redu Supernatural festival na prostoru Supernatural Parka na Ada Huji. Pored mnogobrojnih muzičkih, izložbenih, ekoloških i edukativnih dešavanja, održana je i panel diskusija na temu održivog razvoja pod nazivom “Podrži da se održi” na kojoj je, pored svojih poslovnih partnera Delhaize Serbia – organizatora panel diskusije i Strauss Adriatic (Doncafe), Ekostar Pak uzeo učešće. Pored njih, učesnici su bili i predstavnici Supernatural festivala, Coca-Cola Hellenic-a i poljoprivrednog gazdinstva “Đuričkov”. Svi panelisti su kroz diskusiju o održivim proizvodima, upravljanju otpadom i energetskoj efikasnosti pokušali da predstave šta znači održivi razvoj i koliko je važan za društvo.

Kao najvećem Operateru sistema upravljanja ambalažnim otpadom u Republici Srbiji, Ekostar Pak-u je bilo zadovoljstvo da uzme učešće na panelu “Podrži da se održi” u sklopu Supernatural festivala. Ekostar Pak svoje poslovanje zasniva na održivom razvoju, a sve u cilju smanjenja količine ambalažnog otpada u životnoj sredini, očuvanja prirodnih resursa i uspostavljanja optimalnog sistema upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Kroz mnogobrojne projekte i radionice Ekostar Pak takođe ulaže u veoma bitan segment, a to je edukacija i podizanje svesti stanovništva o značaju zaštite životne sredine, reciklaže i ekologije uopšte.

Festivalska ulaznica je ove godine bila ambalaža Supernatural čaja koja se po ceni od 200 dinara može da kupiti u beogradskim Maxi i Tempo objektima. Sva prikupljena ambalaža Supernatural čaja biće reciklirana.