Posetioci Gitarijade su od 27. do 29. juna,  sa Zaječarskim pivom u ruci, odgovorno uživali u rok muzici, u najzelenijem zaječarskom parku Kraljevica. Da bi ovo izletište ostalo zeleno i čisto nakon 53. Zaječarske Gitarijade, kompanija HEINEKEN Srbija organizovala je sa svojim Zaječarskim pivom društveno odgovornu akciju „Za zelenu Srbiju“, u saradnji sa Ekostar Pak, Gradom Zaječarom i JKSP Zaječar.

Ovo je bio prvi put da se ovakva akcija organizuje u ovom obimu. Na celokupnom koncertnom prostoru Gitarijade i u kampu festivala,  postavljene su vidno obeležene kante i kontejneri za reciklažni otpad a tokom festivala prikupljeno je i poslato na reciklažu čak 300 kg plastičnih polipropilenskih čaša i aluminijumskih limenki

Cilj ove akcije je bio da se podigne svest posetilaca najstarije rok manifestacije u Evropi, i samih potrošača, o važnosti reciklaže i očuvanja životne sredine.

Kompanija HEINEKEN Srbija nastaviće da promoviše recikliranje kao odgovorni vid ponašanja tokom predstojećih letnjih festivala širom Srbije a Ekostar Pak će u svakoj sličnoj akciji sa zadovoljstvom biti podrška.