Ekostar Pak je zajedno sa partnerskim trgovinskim lancima Univerexport, Idea i Roda, DIS i Super Vero u akciji „Otpad razdvoji, poklon osvoji“ širom Srbije sakupio više od 6.000 komada staklenih flaša i tegli!

Odlazak do lokalne prodavnice ili supermarketa svakodnevna je aktivnost svih nas. Tokom ovogodišnje akcije „Otpad razdvoji, poklon osvoji“ motivisali smo sugrađane da pre odlaska u nabavku ne razmišljaju samo o onome sa čime treba da se vrate, već i šta da ponesu sa sobom. Menjanjem rutine odlaska u prodavnicu pokušali smo da menjamo i svest građana o važnosti reciklaže ambalažnog otpada. Svako ko je doneo svoje staklene flaše i tegle na reciklažu bio je nagrađen eko cegerom, a sve u cilju smanjenja korišćenja plastičnih kesa. Da ova akcija bude zaokružen proces, svoj doprinos dao je i Kappa Star Recycling koji se pobrinuo da svo staklo završi na reciklaži.

„Raduju nas ovakve akcije u kojima pokazujemo da malim koracima možemo izgraditi jedan uspešan sistem reciklaže. Ono što bih ovde posebno istakla jesu građani koji su voljni da učestvuju u ovakvim akcijama. Od nekih smo čuli i da staklenu ambalažu čuvaju godinama i da su se jako obradovali kada su čuli za akciju, ne samo zbog simbolične nagrade koju su dobijali, već iz želje da recikliraju svoj stakleni otpad“, rekla je Bojana Perić, direktorka Ekostar Pak-a.

Reciklažom sakupljene staklene ambalaže dobićemo novo staklo, spremno za pakovanje i ponovnu upotrebu. Ako imamo na umu da recikliranje stakla štedi energiju i resurse neophodne za dobijanje novog stakla onda možemo biti sigurni da će novih 6.000 tegli ili flaša biti ekološki prihvatljiviji a mi odgovorniji prema svojoj životnoj sredini.