Kao i prethodnih godina, obezbedili smo ispunjenje propisanih ciljeva za ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada i time ispunili opšti Nacionalni cilj za 2022. u iznosu od 64,2 %. U prethodnoj godini, poslali smo na ponovno iskorišćenje i reciklažu 81.094 t ambalažnog otpada u ime svojih klijenta.

“Trinaestu godinu za redom ispunjavamo smo sve propisane specifične nacionalne ciljeve. Kao lideri po broju klijenata, pokazali smo da svi zajedno možemo da ostvarimo značajne rezultate kada je odgovorno upravljanje ambalažnim otpadom u pitanju!“ – ističe Bojana Perić, direktorka operatera sistema upravljanja ambalažnim otpadom „Ekostar Pak“.

Strategija naše kompanije je uspostavljanje dobrog mehanizma saradnje sa lokalnim samoupravama i javno komunalnim preduzećima. Ulaganjima u transportna sredstva i opremu svojih partnera – privatnih sakupljačkih firmi i komunalnih preduzeća,  omogućavamo dalji razvoj sistema upravljanja ambalažnim otpadom.

Ukoliko vam je potrebna pomoć stručnih savetnika u oblasti upravljanja otpadom, pošaljite upit na ekostarpak@ekostarpak.rs.