Tokom godine naš svakodnevni radni dan je dan kojim čuvamo životnu sredinu, a danas kroz obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine sa temom “Proslavite biodiverzitet”, želimo samo da se zapitamo da li smo na pravom putu i možemo li učiniti nešto više za naše okruženje.

Najveći recikler Fabrika kartona Umka dnevno preradi i do 500 t starog papira, što se može porediti sa brojkom od 8 500 sačuvanih stabala dnevno, dok je Ekostar pak kao nacionalni operater za upravljanje ambalažnim otpadom samo tokom prošle godine, zajedno sa svojom mrežom sakupljača i reciklera, zbrinuo 75 000 t različitih vrsta ambalažnog otpada.

Ove nedelje smo na društvenim mrežama želeli da podsetimo na naše Nacionalne parkove i važnost očuvanja lepote biodiverziteta Srbije, a jedan od načina je odgovorno upravljanje otpadom i to pre svega starim papirom.

Kao simboliku obeležavanja 10-godišnjice uspešne saradnje Ekostar pak-a i Fabrike kartona Umka, zasadili smo 10 sadnica četinara, kao još jedan primer želje da nešto pozitivno ostavimo Zemlji u nasleđe. „Verujemo da to može biti vodilja svima koji žele da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine“, istakli su kroz razgovor predstavnici obe kompanije.