Povodom Dana zaštite životne sredine, 05. Juna 2012. godine u Nišu je održana izložba pod nazivom „RECIKLOMANIJA“ a u organizaciji Philip Morris Operations Srebia i Ekostar Pak-a, Nacionalnog Operatera upravljanja ambalažnim otpadom.

Ekostar Pak je prepoznao napore koje PMI ulaže u očuvanje životne sredine, i rešio da oda priznanje ovoj kompaniji kao jednoj od najodgovornijih u našem okruženju, sa nadom da će se i sve ostale članice sistema uključiti u slične akcije i pomoći podizanju svesti o važnosti zaštite životne sredine i njenog očuvanja.

Ekostar Pak je pomogao akciju kroz: nabavku glavnih nagrada za pobednike u Eko kvizu koji je za zaposlene trajao protekle nedelje: I nagrada bicikl, II nagrada – šator i torba za kampovanje ,III nagrada – lopta za fudbal i košarku, nabavku materijala koji je bio prikazan na izložbi, finansiranje edukativne ekološke predstave koja je za decu iz vrtića Sunce tog dana u dva navrata organizovana. Takođe, za najmlađe i njihov vrtić je obezbeđena podloga za igralište od reciklirane gume, koja će trajno najmlađe podsećati na važnost reciklaže i unapređenje zaštite životne sredine.

Izložba, u krugu same fabrike, je prikazala različite vrste otpada koji se generišu tokom proizvodnog procesa kao finalne proizvode koji nastaju kao rezultat njihove reciklaže. Na ovaj način želeli smo da zajednički predstavimo recikliranje kao najpoželjniju opciju tretmana otpada u samoj kompaniji PMI Operations, ali i da ga promovišemo kao sastavni deo i stil življenja. PMI Operations Srebia je postigla stopu od 97,5% reciklaže proizvodnog otpada i na taj način se srvstava u sam vrh u okviru globalne mreže Philip Morris International-a.

Uspešnu saradnju ćemo nastaviti i u narednom periodu kroz organizovanje sličnih akcija.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI