Operater upravljanja ambalažnim otpadom Ekostar Pak i javno komunalno preduzeće ”Potisje – Bečej” započeli su ovog vikenda veliku akciju sakupljanja staklene ambalaže. Na dve lokacije, u ulici Miloša Crnjanskog 46 i kod blagajne na Gradskoj pijaci postavljena su dva žuta kontejnera i svako ko bude doneo minimum 15 komada staklene ambalaže za reciklažu moći će da dobije na poklon platneni ceger. 

„Tražimo način kako da motivišemo građane da daju pun doprinos da separacija otpada bude još efikasnija i bolja, da se otpad pravilno razvrstava i reciklira. Upravo iz tog razloga organizujemo ovu akciju zajedno sa ”Potisjem – Becej” gde učesnike nagrađujemo platnenim cegerima, čime želimo da doprinesemo stvaranju ekoloških navika i kroz smanjenje upotrebe plastičnih kesa.“ Izjavila je ovom prilikom Bojana Perić, direktorka Ekostar Pak-a i dodala da se staklo može reciklirati neograničen broj puta i zato je vazan resurs koji je potrebno da koristimo na održivi način.

Direktor bečejskog „Potisja“ Zoltan Feješ naglasio je da je ovo idealna prilika da se „pred pripremu jesenje zimnice očiste tavani, podrumi i ostave raščiste i reciklira ambalaža koja je višak“. On je takođe pozvao građane da se jave ovom komunalnom preduzeću ako imaju veće količine staklene ambalaže i predaju je na reciklažu.

Pozivamo sve građane Bečeja i okoline da se pridruže ovoj akciji i da – recikliramo zajedno!