Tim Gorske službe spasavanja uz podršku nacionalnog operatera za upravljanje ambalažnim otpadom Ekostar Pak i Lidl Srbija organizovali su veliko čišćenje Nacionalnog parka „Kopaonik“. Na krovu Srbije, kako se još naziva ovo zaštićeno područje, 29. avgusta je uspešno održana akcija tokom koje je prikupljeno čak 25 džakova, odnosno 45 kg otpada. Akciju u Nacionalnom parku „Kopaonik“ svojim učešćem je podržao i Marko Đurić poznatiji kao Đura Fiskultura koji je motivisao učesnike da se sakupi što više otpada. 

„Nacionalni parkovi su područja od izuzetnog prirodnog, ali i kulturno-istorijskog značaja – ipak i tamo se dešava da se neadekvatno odlaže otpad. Zbog svog značaja za očuvanje brojnih ugroženih vrsta biljaka, životinja i predivnih predela koje je priroda načinila, ne iznenađuje briga koja zaslužuju ovi delovi Srbije. “Pozivamo sve građane da se odgovorno odnose prema prirodnim vrednostima i na pravilan način odlažu svoj otpad“ poručila je direktorka Ekostar Pak Bojana Perić ovom prilikom.

U narednom periodu, GSS, Lidl i Ekostar Pak organizovaće niz akcija, a već su u planu akcije na Staroj planini, Fruškoj gori i Zlatiboru.