Akcija Očistimo Donji Dorćol organizovana je u subotu, 11 maja na Donjem Dorćolu. Domaćini akcije bili su festival Mikser i Beogradski market a podržali su ih Trash Hero Beograd i Ekostar Pak u okviru kampanje Trash izazov Srbija.

Građani Beograda uz glumce, muzičare i umetnike koji žive na Dorćolu čistili su u tri zone (Anđeli parka, Eko – ratnici i Vatreni čistači) i takmičili se za zanimljive titule: Trash heroji Dorćola – tri pobednička tima po zonama koja su sakupila najveći broj kesa sa otpadom, zatim Heroji reciklaže – tim koji je sakupio odvojeno najviše otpada za reciklažu kao i Heroji duha – tim sa najduhovitijim imenom i Ekostar – Individualna zvezda akcije.

Nakon akcije čišćenja organizovana je žurka i besplatan pasulj, mrsan i posan, ali samo za one koji su bili vredni tj. za učesnike akcije.

Ekostar Pak je takođe organizovao radionicu o primarnoj separaciji otpada za decu i odrasle uz slatke poklon pakete Jaffa Crvenka.

Preko 200 učesnika skupilo je oko tonu komunalnog otpada i 300 kg selektovanog otpada – PET, aluminijum i staklo. Reciklabilan otpad doniran je humanitarnoj organizaciji Živimo zajedno.

Ako želite i vi da organizujete akciju čišćenja, prijavite se na sledećem linku: https://www.ekostarpak.rs/blog/trash-izazov-srbija-2/