Sa zadovoljstvom smo podržali National Geographic Srbija koji četvrtu godinu zaredom realizuje projekat “Žuti okvir” kroz koji svake godine obrađuje jednu od tačaka održivog razvoja UN Agende 2030.

U hotelu Hyatt Regency Belgrade, zvanično je predstavljen projekat Žuti okvir 2023 – Cirkularna ekonomija, misli održivo zaokruži biznis.

Na radnom doručku okupili su se predstavnici relevantnih institucija i kompanija koji već posluju ili žele svoje poslovanje da prilagode principima cirkularne ekonomije. Kompaniju Ekostar Pak je predstavila Milica Mitrović, naša direktorka nabavke.

“U ime svojih klijenata, privrednih društava koja plasiraju ambalažu na tržište Srbije, organizujemo sakupljanje, ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada i ispunjavamo Zakonom propisane Nacionalne ciljeve”, istakla je Milica.

“Proizvođač je odgovoran za celokupni životni vek proizvoda, a samim tim i ambalažu u koju je upakovan. O ambalaži mogu da se staraju samostalno u zakonskim okvirima ili da svoju obavezu za plasiranu ambalažu na tržište prenesu na ovlašćenog Operatera sistema. U ime privrednih društava koja plasiraju ambalažu na tržište Srbije Operater sistema preuzima obavezu i organizuje sakupljanje, ponovno iskorišćenje i reciklažu ambalažnog otpada”, dodala je.