21.septembar 2019. godine
Na Svetski dan čišćenja eko heroiji Vas pozivaju na najveći


TRASH IZAZOV SRBIJA


Ekološko-humanitarna akcija

TRASH IZAZOV SRBIJA
EKološka-humanitarna akcija

Pionirski park, Košutnjak

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. Akcija u Pionirskom gradu povodom Svetskog dana čišćenja će ujedno biti i završni događaj kampanje Trash izazov Srbija, koju su u poslednjih 6 meseci sprovodili Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom i udruženje Trash hero sa partnerima u okviru koje je realizovano preko 40 akcija širom Srbije sa preko 3 hiljade učesnika. Kao završnica Nedelje solidarnosti (14 -21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom akcija u Pionirskom parku će imati i humanitarni karakter.

Pozivamo sve ekologe i filantrope, i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji čišćenja i da prema svojim mogućnostima donesu na štand Crvenog krsta osnovne životne namirnice (brašno, šećer, ulje, konzerve, supe u kesici i slično) i sredstva za higijenu (sapun, sredstva za kupanje, prašak za veš, četkice za zube, paste za zube i slično) koje će kasnije podeliti socijalno ugroženim porodicama. Takođe, pozivamo vas da donesete čepove od plastičnih flaša I da ih na licu mesta donirate udruženju Čep za hendikep.

Povedite sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati.

 PROGRAM: 

SUBOTA, 21. 09.2019. god.

Lokacija: Sportsko-rekreativni centar “Pionirski grad”, Košutnjak

10.00 – 10.45 Okupljanje i predaja paketa solidarnosti na štandu Crvenog krsta

10.00 – 10.45   Edukativna predstava s Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom:

                           SVE SE U RED DOVESTI MOŽE KAD SE DOBRI DRUGARI SLOŽE

Ako mislite da je smeće samo to – obično smeće, grešite! Ako mislite da se smeće skuplja samo tako – pokupiš i baciš, grešite! Ako mislite da smeće zbog toga što je smeće ne služi ničemu, opet grešite! Možda je zato najbolje da se mi malčice preslišamo, da vidimo šta znamo, da to lepo i kažemo i otpevamo, zašto da ne? U ovoj edukativnoj interaktivnoj predstavi za decu o ekologiji i reciklaži sa vama se druže Slobodan BODA Ninković i Jovica JOCKO Tišma! Jer sve se u red dovesti može kad se dobri drugari slože!

10.30 – 11.00      PRIPREMA ZA AKCIJU
– Podela majica, rukavica i kesa.

– Obuka o razvrstavanju otpada za reciklažu – Trash hero i Ekostar Pak.

– Obuka o bezbednom sakupljanju otpada i pružanju prve pomoći u slčcaju lakših povreda (posekotina, ogrebotina) – Crveni krst

11.00              Podela na timove, početak akcije sakupljanja

11.00 -13.00    AKCIJA ČIŠĆENJA

13.00                Predaja sakupljenog materijal kod kontejnera JKP Gradska čistoća

13.30 – 16:00  PIKNIK

Nastup DJ-eva, radionice za decu,z a učesnike akcije besplatan pasulj i slatkiši kompanije Jaffa Crvenka

Akciju organizuje Ekostar Pak u saradnji sa: Trash hero Beograd, Crveni krst Čukarica, Crveni krst Rakovica, Izvidjački savez Čukarica, Rotary klub Sava, BITEF, Opština Čukarica, Opština Rakovica, Parking servis

SOLIDARNI SA LJUDIMA, SOLIDARNI SA PRIRODOM!