EKO SERVIS, privredno društvo za potrebe reciklaže od početka svog postojanja na veoma kvalitetan način razvija dve delatnosti koje se sprovode u dve radne celine: reciklažu i održavanje zelenih površina.

Da se vizija osnivača i vlasnika gospodina Vojina Đurđevića, o poboljšanju kvaliteta životne sredine i unapređenju reciklaže ostvaruje, pokazuje činjenica da je njihova akcija prikupljanja sekundarnih sirovina iz prestoničkih kafića, barova i restorana naišla na odličan odziv svih vlasnika koji su obveznici Zakona o upravljanju otpadom i Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu.

EKO SERVIS je od samog početka ulagao sopstvena sredstva u širenje mreže, a od 2010 ima značajnu podršku i pomoć Ekostar Pak-a, operatera sistema za upravljanje ambalažnim otpadom. Zajedničkim radom i zalaganjem ostvarili smo zavidne rezultate, ali smo dokazali i ono što je najbitnije, a to je da se samo ozbiljnim i profesionalnim pristupom mogu ostvariti pozitivne promene. Kvalitet usluga koje EKO SERVIS pruža podignut je na visok nivou tokom cele akcije zahvaljujući naporu i volji svih zaposlenih, ali i značajnoj podršci Ekostar Pak-a .

Ekostar Pak kao Operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom, prepoznaje kvalitet i zalaganje za očuvanje životne sredine i prirodnih resursa. S’ tim u vezi, zalaže se za unapređenje sakupljačke mreže i razvoj reciklažne privrede u najširem smislu. Ekostar Pak je kroz subvencije kompaniji Eko servis, do sada obezbedio nabavku različite opreme, a poslednje u nizu je nabavka kamiona koji će se isključivo koristiti za odnošenje ambalažnog otpada iz ugostiteljskih objekata u Beogradu i pomoći da se promocija primarne separacije otpada na mestu nastanka proširi na sve gradske opštine.

Eko Servis je jedan od pozitivnih primera koji je jako potreban mladoj reciklažnoj privredi i koji će i u narednom periodu imati našu podršku u daljem razvoju sistema prikupljanja.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI