Ekostar Pak se odazvao pozivu organizatora panbalkanske radionice “Pandorin kontejner”, WASTE, DTI i DURN i prisustvovao trodnevnom skupu na Kopaoniku. Radionica je održana povodom završetka MATRA projekta “Društveno odgovorno upravljanje otpadom” a njen domaćin je bila srpska Nacionalna platforma za reciklažu.

Skupu su prisustvovali brojni predstavnici sakupljača, javnih komunalnih preduzeća, ministarstva, privredne komore, nevladinog sektora, stranih predstavnika iz Amerike, Kanade, Makedonije, Turske, Grčke, Albanije.

Svi učesnici su podeljeni u radne grupe kojima su dodeljene teme za diskusiju. Cilj takvog načina rada je da se izbegne klasičan pristup, odnosno da jedna grupa prezentuje svoje mišljenje a da većina bude u publici. Na ovaj način je ostvarena intezivna razmena mišljenja, stavova ali i rešenja za određene probleme. Tim Ekostar Pak-a je doprineo razvoju tema u svojim radnim grupama, zahvaljujući visokoj profesionalnosti i dobroj upućenosti u sve segmente reciklaže i time pokazao da je bio pravi izbor organizatora skupa. Rezultat skupa je dobra povezanost svih sektora koji imaju isti cilj, a to je unapređenje reciklažne privrede.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI