,,Ovaj OTPAD nije IGRAČKA“

Međunarodni dan planete Zemlje, koji se obeležava danas, bio je povod arhitekti i umetniku, Andreju Josifovskom @pijanistq da svojom instalacijom ukaže na problem divljih deponija u Srbiji, Evropi i svetu.

Na jednoj deponiji u Srbiji u okviru ,,EKO projekta“, nastao je najveći ECO čikica na svetu, napravljen od materijala koje ljudi najčešće odlažu u prirodu koji nosi poruku – edukacija i promena počinju od malih nogu!

Sa velikim zadovoljstvom smo prihvatili poziv da budemo deo njegovog tima u realizaciji ovog projekta!

Hvala na ukazanom poverenju!

“Ideja za projekat ECO čikica rodila se verovatno u besmislu neke od pretećih divljih deponija, koje se poput pečuraka množe pod okriljem mraka i proždiru sve na šta naiđu i ne biraju, a jedino što ne vole je da ih neko gleda dok se goste i piruju. Iz godine u godinu ta zelena kuga ili sušica, kojim se još imenom predstavlja, odnosi sve više života i preti da sve do poslednjeg pogleda neće stati. Nije to više ni stvar nekog ubeđenja, da se to zaista i dešava jer ko će ga znati u mraku, šta nosi dan, kad tamo na deponijama dan nikada i ne sviće.”, Andrej Josifovski – Pijanista

Sav otpad korišćen ovom prilikom biće vraćen nazad u reciklažni centar kako bi se proces reciklaže završio. ♻

Reciklaža čuva planetu Zemlju! 🌍