Ekostar Pak je na predlog i molbu JKP „Zelenilo Beograd“ nabavio 30 kanti za smeće od 120 L za primarnu separaciju otpada, koje će biti raspoređene na 5 lokacija na plaži Lido, kao i na jednoj lokaciji gde će tokom jula i avgusta meseca biti organizovan studentski kamp na Velikom ratnom ostrvu.

Nabavljene su kante u 4 boje, sa odgovarajućim nalepnicama i to : Zelene – komunalni otpad i staklo, Crvene – metalni otpad, Žute – PET/ plastika, Plave – papir, koje bi trebalo da doprinesu širenju svesti o značaju reciklaže i zaštite životne sredine među posetiocima ovog zemunskog kupališta, kao i da doprinesu čistoći i lepoti Velikog ratnog ostrva.

Pored toga, „Ekostar Pak“ i najveći recikler plastike u Srbiji „Brzan plast“ su za potrebe snabdevanja studentskog kampa i ispostave JKP „Zelenilo Beograd“ na Velikom ratnom ostrvu vodom, obezbedili i donirali 1000 m creva, čime će svakodnevni život i aktivnosti studenata tokom kampovanja biti u velikoj meri olakšane.

Na ovaj način Ekostar Pak je dodatno učvrstio saradnju sa JKP „Zelenilo Beograd“ i time najavio održavanje brojnih ekoloških manifestacija i u narednom periodu.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI