Jedna od lokacija u Beogradu, na kojoj je Ekostar Pak pomogao akciju Veliko spremanje Srbije, a na koju su izgleda svi zaboravili, je Dunavski kej na Ada Huji.

Akciju su podržali studenti Geografskog fakulteta, koji su se i ovog puta odazvali u velikom broju, kao i predstavnici Opštine Palilula, koji su se posle obilaska keja, pridružili studentima u čišćenju i sređivanju ovog šetališta.

Za sve učesnike akcije, Ekostar Pak je obezbedio rukavice i kese za sakupljanje otpada, majce, osveženje, a u saradnji sa fabrikom keksa „Jaffa Crvenka“ i bogate pakete sa svojim slatkim i slanim proizvodima.

Inače ovo je samo nastavak veoma dobre i duboke saradnje studenata Geografskog fakulteta i njihovog profesora Miška Milovanovića sa Ekostar Pak-om, s obzirom da je prethodno realizovana akcija čišćenja Velikog ratnog ostrva, zatim studijsko putovanje i obilazak najvećeg reciklažnog postrojenja za plastiku u Srbiji „Brzan Plasta“, pri čemu je već dogovoren nastavak saradnje ne samo na planu realizacije različitih ekoloških akcija, već i u segmentu edukacije studenata, izvođenja praktične nastave i njihovog upoznavanja sa sistemom upravljanja otpadom u Srbiji.

Nadamo se da će novo lice keja na Ada Huji privući Beograđane i pomoći nastojanju da i ovaj deo obale Dunava postane turistička atrakcija.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI