Portret koji pluta po vodi, sačinjen od starih plastičnih flaša, a povodom Svetskog dana reka, napravio arhitekta i umetnik Andrej Josifovski, poznatiji kao “Pijanista” i time pomerio granice u umetnosti i ekološkom aktivizmu. Autor je uradio portret Jovana Memedovića, našeg poznatog voditelja, čoveka koji je iskreni borac za očuvanje životne sredine i reka. Povod rada pod nazivom “SAVE OUR HOME” – “Sačuvajmo našu kuću” i celokupnog projekta “Čišćenje”, nastao je iz želje da se podigne svest o važnosti čuvanja prirode, kao i o značaju recikliranja otpada u ostvarenju tog cilja.

Projekat je nastao na placu reciklažnog centra Ekostar Pak u Beogradu, odakle su flaše prenete na Savu između Starog i novog železničkog mosta. Po završetku rada, flaše su uklonjene iz reke, i odnete su na reciklažu.

Kappa Star Recycling i Ekostar Pak su sa zadovoljstvom podržali ovaj umetničko aktivistički projekat i time još jednom poslali poruku da odgovornim upravljanjem otpadom čuvamo ono što nam je najvažnije – životnu sredinu.