– akcija čišćenja i piknik-

21. april 2019. od 10 časova

Operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom Ekostar Pak i udruženja Trash Hero i Avala Green Life organizovaće veliku akciju čišćenja na teritoriji Avale dan uoči Svetskog dana planete Zemlje, u nedelju 21. aprila 2019. godine.  Tom prilikom će organizatori zajedno sa volonterima iz celog Beograda čistiti divlju deponiju na lokaciji Put za vinograde (kod skretanja za Vrčin). Ova divlja deponija se nalazi na preko tri hektara šume i preti da ugrozi jedno od najvažnijih prirodnih dobara koje Beograd ima.

Lokaciju možete pronaći ovde: https://goo.gl/maps/UqhWKNsg8r62

Trash izazov Avala će trajati od 10 do 12 časova a za sve učesnike su obezbeđeni alat, rukavice i vreće za sortiranje i sakupljanje otpada. Nakon čišćenja ćemo organizovati Trash izazov piknik – radionicu o razvrstavanju otpada za decu, ručak i druženje za sve volontere.

Ova akcija biće zvaničan početak nacionalne kampanje Trash izazov Srbija koju su pokrenuli Ekostar Pak i Trash Hero sa željom da motivišu građane, organizacije i kompanije da očiste svoju okolinu i inspirišu druge na akciju.  Svako ko želi da organizuje akciju čišćenja može da se prijavi putem formulara na sajtu Ekostar Pak i dobiće besplatno kese i rukavice, kao i pomoć u organizaciji akcije. Formular i informacije o kampanji možete pronaći ovde: https://www.ekostarpak.rs/trash-izazov-srbija/

Akciju na Avali će podržati i Fly011, Koly socks, Logical loops i restoran Đurđevdan a slatkiše će obezbediti Jaffa Crvenka.

Pozivamo sve građane da  nam se pridruže i pomognu da nam Avala ostane raj kakvog poznajemo.