Šestoro učenika OŠ “Ivan Milutinović” iz Višnjice dobilo je vredne nagrade za učešće na konkursu za najbolju eko- svesku. Konkurs je održan u okviru projekta “Zeleni čas – ekološka edukacija i kreativna reciklaža”, koji je finansirala Gradska opština Palilula.

Nagrade je dodelio član opštinskog veća GO Palilula Zoran Đinđić koji je poručio deci da nastave da čuvaju životnu sredinu.

Učesnici su prezadovoljni radionicom i kažu da će svoje znanje preneti na vršnjake koji nisu imali prilike da prave eko-sveske i eko-kese.

– Radionica mi se baš dopala jer smo imali prilike da kroz igru i kreativan rad naučimo nešto korisno o reciklaži. Knjiga koju sam dobila mi izgleda zanimljivo i nadam se da ću saznati nešto novo što do sada nisam znala- rekla je Maja Tešendić, jedna od učesnica i dobitnik prve nagrade za najlepšu eko-svesku.

Organizator je Udruženje građana “Delfin” a projekat su podržali Operater sistema upravljanja ambalažnim otpadom Ekostar Pak, Javno komunalno preduzeće “Gradska Čistoća”, mreža organizacija građanskog društva “Zelena inicijativa”, internet portal Press Green, kampanja “Oplaneti se i Recikliraj!” koju realizuje ekološka mreža Zelena Lista Srbije i Udruženje srpskih izdavača.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI