I ove godine u okviru projekta Naxi Oaza koji se održava u periodu od 27.06. do 19.07. unutar Delta City-ja, vaš ekološki partner Ekostar Pak je tradicionalno organizovao edukativne ekološke predstave za najmlađe. Ekostar Pak svojim predstava omogućava da se najmlađima kroz zabavu i interakciju sa glumcima približi značaj reciklaže i ekologije.

Eko Klovn Gagi je na zanimljiv način deci ispričao kako se treba ophoditi prema planeti zemlji i kako je možemo spasiti jer „rezervnu“ planetu nemamo. Pomoć mu stiže od dva animirana lika Zeke Peke i Svica Svete, koji deci na zanimljiv način pričaju šta je to reciklaža, šta možemo sve reciklirati, kako nastaje električna energija i kako možemo štedeti istu.

Dodatno je nastupao i Tomislav Magi, mađioničar generalne magije, realizator mađioničarskih predstava, majstor specijalnih pozorišnih i filmskih efekata. Dobitnik je mnogih nagrada na susretima mađioničara Evrope, gde je osvojio i dva Grand Prix-a.

“Priče sa reke” je edukativna predstava u kojoj se radnja odvija na obalama reke Dunav. On sa svih strana svojim vodenim tokom obavija oazu prirode u srcu Beograda – Veliko ratno ostrvo. Dvoje malih junaka dolaze na ostrvo u potrazi za kućicom na drvetu, o kojoj im je njihov deka govorio. U kućici pronalaze staru knjigu i započinju veliku avanturu kroz koju ih vode životinje koje će ih upozoriti na nemarnost ljudi prema prirodi.