Na trgu Nikole Pašića u utorak 05.6.2012. godine u periodu od 11 do 14 časova Ekostar Pak je učestvovao u manifestaciji „Kakve spomenike ostavlja naša civilizacija iza sebe?“ u cilju obeležavanja Svetskog dana zaštite životne sredine.

Manifestacija je ujedno bila početak ekološke kampanje „Pazi đubre“ pokrenuta od strane Zelene inicijative da bi podigla svest o važnosti primarne selekcije i reciklaže, i uključila građane u prikupljanje reciklažnih sirovina. Obeležavanje Svetskog dana zaštite životne sredine Zelena inicijativa je organizovala u saradnji sa Ekostar Pak-om, zajedno sa Agencijom za evropske integracije i saradnju sa udruženjima grada Beograda, u cilju isticanja važnosti reciklaže i razvrstavanja otpada. Manifestacija je obuhvatala ekološke predstave predškolske ustanove “Kraljica Marija” (opština Savski Venac i POD Teatar), i “CEV” (UG Cirkusfera), kao i dodelu nagrada sa konkursa “Onlajn Reciklarnica” (Evropski pokret u Srbiji).

Ekostar Pak je, u saradnji sa Papir Servis FHB, postavio tri kontejnera za selektivno prikupljanje otpada (plastika/PET, metal i papir) u koje su građani mogli da odlože otpad. Građani su za prikupljenih 30 plastičnih flaša ili 30 limenki ili 3 kg starog papira dobijali nagrade u znaku kampanje „Pazi đubre“. Tokom manifestacije građani su prikupili jednu tonu reciklažnih sirovina koja je u saradnji sa Ekostar Pak-om i Papir Servisom otpremljena u reciklažna postrojenja.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI