Treća akcija “Naš Beograd” u organizaciji Foruma poslovnih lidera (FPL) okupila je oko 700 volontera iz međunarodnih i domaćih kompanija koji su na 8 lokacija u gradu uređivali parkove i družili se sa decom iz marginalizovanih grupa.

Volonteri su, kroz celodnevno radno druženje, pomogli korisnicima Udruženja za pomoć osobama sa smetnjama u razvoju Stari grad – “Živimo zajedno”, da urede dvorište koje okružuje zgradu u kojoj se nalaze njihove prostorije, kao i da ceo prostor prilagode svojim potrebama i aktivnostima koje se posebno odnose na selekciju reciklažnog otpada koji sakupljaju.

Ekostar Pak, kao društvo koje podržava edukaciju i rad korisnika ovog Udruženja, je i ovoga puta podržao akciju, donirajući tendu koja im je tokom čitavog dana služila kao zaklon od jakog sunca I omogućila da se izvrši primarna separacija otpada i na taj način nastavi tradicija, duga vise od decenije, bavljenja reciklažom Društva “Živimo zajedno”.

Tokom tročasovnog druženja uređene su i zelene površine, plato za recklažu, ofarbane klupe i metalne površine, a stvorila su se i nova prijateljstva.

Ovom akcijom i podrškom Ekostar Pak-a omogućeno je uređenje samog dvorišta, koje je mesto okupljanja vise od 100 korisnika dnevnog boravka našeg Društva, ali i svakodnevnih poslova na razdvajanju sakupljenog otpada za reciklažu, koje je jedna od najznačajnih aktivnosti korisnika centra. Tenda je obezbedila zaklon od sunca ali i kiše i time je produženo svakodnevno vreme našeg rada I druženja. – istakao je Dejan Kozić director Društva.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI