Ekostar Pak je i ove godine promovisao zaštitu životne sredine i reciklažu na Beogradskom festivalu cveća, kroz postavljanje kanti za primarnu separaciju ambalažnog otpada i podelu biorazgradivih Eko kesa za odvajanje ambalažnog otpada po domaćinstvima. Na naše zadovoljstvo, građani su pokazali veliko interesovanje za kante koje su bile postavljene na više lokacija na platou u parku Manjež i zahtevali su od volontera i predstavnika Ekostar Pak-a da ih informišu o akciji Eko kese za čistiji grad koju JKP Gradska čistoća sprovodi, a u saradnji sa Operaterom sistema upravljanja ambalažnim otpadom Ekostar Pak, kao i o ostalim mogućnostima koje su stanovništvu na raspolaganju a kako bi mogli i sami da doprinesu uređenju životnog prostora i očuvanju životne sredine.

Drugog dana festivala, pod pokroviteljstvom Ekostar Pak-a, za najmlađe učesnike organizovana je kreativna radionica „Dnevna soba vila i vilenjaka“ u kojoj su učesnici imali priliku da uče kroz igru i pesmu o prvim koracima koje u svojim domovima i školama mogu napraviti u reciklaži i na taj način uticati i na svoje roditelje.

Na osnovu veoma uspešno završenog festivala kao i činjenice da je ove godine broj posetilaca u znatnoj meri nadmašio prošlogodišnji, uvereni smo da će se saradnja sa organizatorima BFC-a nastaviti i na Beogradskom festivalu cveća 2013. godine kao i na mnogim drugim projektima.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI