Ekostar Pak je bio među brojnim posetiocima iz celog sveta koji su u drugoj nedelji maja došli u Minhen kako bi prisustvovali najvećem sajmu u oblasti ekologije.IFAT ENTSORGA je jedan od vodećih sajmova u svetu iz oblasti regulacije otpadnih voda, ekologije i odlaganja otpada. Počev od 1966 godine IFAT ENTSORGA se održava svake 2 godine. Na sajmu se izlažu oprema i uredjaji iz oblasti ekologije, odvodjenja otpadnih voda, reciklaže, laboratorijske tehnike, merne tehnike itd.

IFAT je nakon spajanja sa sajmom Entsorga 2010. slavio uspešnu premijeru i etablirao se kao vodeći svetski sajam u oblasti vodoprivrede, otpadnih voda i otpada i sirovina. Ukupno 2730 izlagača iz 49 zemalja je predstavilo svoje proizvode, inovacije i uslužne delatnosti na oko 200 000 kvadratnih metara. Nikada do sada nije bilo zastupljeno ovoliko izlagača iz različitih zemalja na IFAT-u.

Na ovom sajmu predstavnici Ekostar Pak-a imali su prilike da se upoznaju sa proizvođačima reciklažne opreme iz cele Evrope, stvore nove kontakte i prilike koje će našim partnerima omogućiti da prilikom kupovine neophodne opreme dobiju sve relevantne informacije, ponude i najpovoljnije uslove kupovine. Takođe, imali smo prilike da se na brojnim predavanjima upoznamo sa praksom ostalih Evropskih zemalja iz oblasti upravljanja ambalažnim otpadom kao i priliku da iznesemo probleme sa kojima se po pitanju upravljanja otpadom susrećemo u Srbiji, načine i nastojanja da se oni prevaziđu, projekte koji se sprovode, kao i konkretne rezultate i uspehe na ovom polju. Istovremeno su razmenjena dragocena iskustva sa predstavnicima raznih organizacija i institucija zemalja u okruženju, a dogovoreni su i određeni vidovi dalje saradnje i razmene informacija i iskustava.

Sa izvanrednom lepezom ponude izlagača i usluga, IFAT ENTSORGA je demonstracija dostignuća bez primera. Kompletna ponuda obuhvata oblasti voda, otpadnih voda, otpada i sirovina. Moderna, ka budućnosti orjentisana ekološka tehnologija za sva polja primene iscrpno je predstavljena.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI