U Beogradu 19. i 20. maja u hali Belexpo centra u organizaciji nevladine organizacije „Zelena Eko planeta“, Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja, grada Beograda – Sekretarijata za zaštitu životne sredine i Privredne komore Srbije, održana je prva „Eco Expo & Conference “ konferencija, u kojoj su učešće uzeli svi relevantni predstavnici iz oblasti Ekologije i Zaštite životne sredine, a među njima i „Ekostar Pak“ Operater sistema za upravljanja ambalažnim otpadom.

Ova manifestacija je na jednom mestu okupila sve koji su postigli zapažene rezultate u ovoj oblasti kao i one koji žele da urade mnogo više, a među onima koji su do sada značajno doprineli unapređenju kvaliteta životne sredine nalazi se i „Ekostar Pak“, s obzirom da je kao Operater sistema za upravljanje ambalažnim otpadom ispunio Nacionalne ciljeve za 2010. godinu. Na taj način „Ekostar Pak“ je doprineo razvoju reciklažne privrede, što se direktno odražava na očuvanje prirodne sredine kroz smanjuje potrošnje prirodnih resursa, a to je jedan od prioritetnih ciljeva Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu.

Kada se uzme u obzir poslovanje „Ekostar Pak-a“ u proteklom periodu jasno je zašto je naš štand bio najposećeniji tokom oba dana trajanja sajma. Brojne posetioce koji su nas obišli, pre svega je interesovalo na koji način poslujemo i koje smo rezultate do sada ostvarili. Možemo se pohvaliti da su svi otišli zadovoljni i sa iskrenim ubeđenjem i verom da se zalažemo za očuvanje životne sredine u Srbiji, tim pre jer su praktični rezultati i pozitivni ishodi primene Zakona o ambalaži i ambalažnom otpadu uveliko vidljivi na terenu. Svaki naš posetilac na poklon je dobio edukativnu brošuru, kao i kutiju za prikupljanje papirnog otpada.

Pored naših klijenata, sa kojima imamo odličnu saradnju i komunikaciju, posetili su nas i potencijalni klijenti, koji su se na licu mesta uverili u našu profesionalnost, obučenost, stručno znanje, a samim tim i da smo dobar izbor za njihovo poslovanje. Ono što nam je posebno drago je činjenica da smo ugostili i samostalne sakupljače, koji su došli po preporukama naših poslovnih partnera, kao i sa konkretnim predlozima o saradnji. Njih posebno privlači činjenica da „Ekostar Pak“ krajnje otvoreno i transparentno novac ulaže u nabavku opreme koja za samostalne sakupljače predstavlja jedan od najvećih problema u poslovanju.

Ne jednom mestu susreli su se mnogobrojni sagovornici iz Ministarstva, Javnih komunalnih preduzeća ali i lokalnih samouprava sa istom željom i idejom da kroz dobru saradnju i pozitivan pristup, reše sve probleme koji se tiču ambalaže i ambalažnog otpada.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI