Festival ambalaže FEST.A CROPAK je skup stručnih događanja namenjen korisnicima i proizvođačima ambalaže u Hrvatskoj i regionu, dizajnerima, štamparijama i svima koji su na bilo koji način vezani za ambalažu kao vrlo zahtevan i kompleksan proizvod. Fest se održava svake godine, a ovogodišnji, deseti po redu, održan je 13. i 14. juna 2013. godine u hotelu Kralj u Donjem Kraljevcu.

Na ovom relevantnom skupu svoje učešće je uzeo i Ekostar Pak, lider među Operaterima ambalažnog otpada u Srbiji. Direktor Ekostar Pak-a, Vojislav Stanković, održao je predavanje o prednostima i nedostacima sistema upravljanja ambalažnog otpada koji je na snazi u Srbiji a koji bi uskoro trebalo da se primeni i u Hrvatskoj, rezultatima Ekostar pak-a u prethodnoj godini i planovima za narednu godinu. Prisutni su dobili priliku da postave pitanja i dobiju sve odgovore i savete kako bi što uspešnije mogli da primer dobre prakse koji postoji u našoj zemlji primene i u Hrvatskoj, posebno kada se uzme u obzir činjenica da je Srbija jedina zemlja u Evropi u kojoj Operater koji je član Pro Europe nije lider na tržištu upravljanja ambalažnim otpadom.

„Naše učešće na međunarodnom savetovanju “Na pragu EU: ambalaža, legislativa, održivost…” predstavlja nastavak odlične saradnje koju Ekostar pak neguje sa Institutom za ambalažu i tiskarstvo Tectus, Tectus d.o.o., Zagreb, Stručnim časopisom Ambalaža/REGprint i jednom od najuspešnijih kompanija u našem regionu, kompanijom Tehnix doo. Nadamo se da ćemo i u narednom periodu učestvovati u sličnim projektima i na taj način pomoći našim kolegama u Hrvatskoj da na najbolji način usklade svoje poslovanje sa novim propisima“- Vojislav Stanković, direktor.