Prilikom ceremonije dodela posebnih priznanja, diploma i zahvalnica povodom 32. Beogradskog maratona 14. juna, Ekostar pak je dodelio EKOSTAR povelju Beogradskom maratonu za uspešnu organizaciju i sprovođenje akcije sakupljanja ambalažnog otpada za vreme trajanja manifestacije. Za vreme maratona organizovano je sakupljanje ambalažnog otpada duž cele trase maratona i uspešno sakupljeno preko 2 tone plastične ambalaže, limenki i kartona koje su prosleđene na reciklažu. 

Dodeljena EKOSTAR povelja predstavlja priznanje za visok nivo društvene odgovornosti i uspostavljanje efikasnog sistema sakupljanja i reciklaže ambalažnog otpada. Činjenica da je cela akcija sprovedena zajedničkim naporima Beogradskog maratona, Ekostar pak-a i Papir servisa FHB na namasovnijoj i najvećoj sportskoj manifestaciji u Srbiji daje celom poduhvatu još veći značaj jer nisu uspeh samo sakupljene količine otpada, već se priznanje odaje i za odgovorno ponašanje prema životnoj sredini, za visoku svest o potrebi edukacije i promocije odgovornog vlasništva nad otpadom. 

Istom prilikom Beogradski maraton je Ekostar pak-u dodelio Zahvalnicu za odgovorno upravljanje otpadom i na taj način odao posebno priznaje Ekostar pak-u za učestvovanje u organizacji 32. Beogradskog maratona.


Ekostar povelja je napravljena od reciklažnog materijala i delo je akademskog vajara Dejana Dimovskog