Kompanija Lidl Srbija, Gorska služba spasavanja i Ekostar Pak organizovali su još jednu, treću po redu, akciju čišćenja područja koja su od velikog značaja za zaštitu životne sredine i prirodu. Nakon Kopaonika i Stare planine, na red je stigla Fruška gora – 20 volontera je u akciji održanoj ovog vikenda skupilo čak 60 džakova komunalnog otpada.

Fruška gora, nekada ostrvo u Panonskom moru, a danas jedina planina u Vojvodini, zbog svojih prirodnih vrednosti ali i kulturno istorijskog značaja zaštićena je kao nacionalni park 1960. godine. Njene prirodne lepote, izletišta i znamenitosti svake godine, privlače sve veći broj turista, najčešće domaćih, ali neretko i stranih. Za zaštitu životne sredine jako je važno da što više vremena provodimo u prirodi i povežemo se sa njom ali je takođe važno da se odgovorno ponašamo i odložimo otpad na mesto predviđeno za to.

Ovom akcijom želeli smo da skrenemo pažnju na značaj očuvanja prirodnih bogatstava i uvek nam je zadovoljstvo da zajedno sa klijentima, udruženjima i građanima sarađujemo na ovom važnom zadatku.