Ovogodišnji 32. Beogradski maraton  će pored humanitarnih akcija i promocije: dobročinstva, aktivnog života, odgovornog vlasništva nad kućnim ljubimcima promovisati društvenu i ekološku odgovornost.

 Ovo će biti prvi put da se na jednom masovnom sportskom događaju u Srbiji organizuje sakupljanje ambalažnog otpada za reciklažu, sa ciljem da se podigne svest javnosti o značaju reciklaže.

32. Beogradski maraton će ujedno biti i događaj koji će označiti početak ekološke kampanje „Reciklirajmo zajedno“ koju zajedno sprovode Jaffa cakes, Ekostar Pak i Papir servis “FHB”, koji će omogućiti da se tokom manifestacije na 11 eko ostrva sakuplja plastični otpad za reciklažu.

Sav prihod od sakupljenog otpada tokom 32. Beogradskog maratona biće doniran Zemunskoj gimnaziji čiji učenici će i kao volonteri učestvovati na sakupljanju otpada na eko ostrvima.

Apelujemo na sve trkačice i trkače da PET ambalažu i ostali otpad odlože u blizini eko ostrva, i pozivamo sve građane Beograda da u nedelju podrže ovu akciju i iznesu ambalažni otpad iz svojih domova i odlože ga na nekom od eko ostrva.