Vesti

Poziv za svetski dan čišćenja

21.septembar2019. godine

Na Svetski dan čišćenja eko heroiji Vas pozivaju na najveći

TRASH IZAZOV SRBIJA


Ekološko-humanitarna akcija

Pionirski park, Košutnjak

Svetski dan čišćenja je najveća volonterska akcija koja se održava već 10 godina širom sveta sa ciljem da motiviše pojedince, organizacije i države da učestvuju u rešavanju problema zagađenja životne sredinom otpadom. Akcija u Pionirskom gradu povodom Svetskog dana čišćenja će ujedno biti i završni događaj kampanje Trash izazov Srbija, koju su u poslednjih 6 meseci sprovodili Ekostar Pak, nacionalni operater upravljanja ambalažnim otpadom i udruženje Trash hero sa partnerima u okviru koje je realizovano preko 40 akcija širom Srbije sa preko 3 hiljade učesnika. Kao završnica Nedelje solidarnosti (14 -21.09.2019.) u saradnji sa Crvenim krstom akcija u Pionirskom parku će imati i humanitarni karakter.

Pozivamo sve ekologe i filantrope, i sve ljude dobre volje da nam se pridruže u akciji čišćenja i da prema svojim mogućnostima donesu na štand Crvenog krsta osnovne životne namirnice (brašno, šećer, ulje, konzerve, supe u kesici i slično) i sredstva za higijenu (sapun, sredstva za kupanje, prašak za veš, četkice za zube, paste za zube i slično) koje će kasnije podeliti socijalno ugroženim porodicama. Takođe, pozivamo vas da donesete čepove od plastičnih flaša I da ih na licu mesta donirate udruženju Čep za hendikep.

Povedite sa sobom decu, unučiće, komšije, prijatelje jer vas očekuje sjajno druženje u prirodi sa Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom, a nakon akcije vojnički pasulj, kreativne radionice, još mnogo iznenađenja i odlična muzika sve do popodnevnih sati.

 PROGRAM: 

SUBOTA, 21. 09.2019. god.

Lokacija: Sportsko-rekreativni centar “Pionirski grad”, Košutnjak

10.00 – 10.45 Okupljanje i predaja paketa solidarnosti na štandu Crvenog krsta

10.00 – 10.45   Edukativna predstava s Bodom Ninkovićem i Jovicom Tišmom:

                           SVE SE U RED DOVESTI MOŽE KAD SE DOBRI DRUGARI SLOŽE

Ako mislite da je smeće samo to – obično smeće, grešite! Ako mislite da se smeće skuplja samo tako – pokupiš i baciš, grešite! Ako mislite da smeće zbog toga što je smeće ne služi ničemu, opet grešite! Možda je zato najbolje da se mi malčice preslišamo, da vidimo šta znamo, da to lepo i kažemo i otpevamo, zašto da ne? U ovoj edukativnoj interaktivnoj predstavi za decu o ekologiji i reciklaži sa vama se druže Slobodan BODA Ninković i Jovica JOCKO Tišma! Jer sve se u red dovesti može kad se dobri drugari slože!

10.30 – 11.00      PRIPREMA ZA AKCIJU
– Podela majica, rukavica i kesa.

– Obuka o razvrstavanju otpada za reciklažu – Trash hero i Ekostar Pak.

– Obuka o bezbednom sakupljanju otpada i pružanju prve pomoći u slčcaju lakših povreda (posekotina, ogrebotina) – Crveni krst

11.00              Podela na timove, početak akcije sakupljanja

11.00 -13.00    AKCIJA ČIŠĆENJA

13.00                Predaja sakupljenog materijal kod kontejnera JKP Gradska čistoća

13.30 – 16:00  PIKNIK

Nastup DJ-eva, radionice za decu,z a učesnike akcije besplatan pasulj i slatkiši kompanije Jaffa Crvenka

Akciju organizuje Ekostar Pak u saradnji sa: Trash hero Beograd, Crveni krst Čukarica, Crveni krst Rakovica, Izvidjački savez Čukarica, Rotary klub Sava, BITEF, Opština Čukarica, Opština Rakovica, Parking servis

SOLIDARNI SA LJUDIMA, SOLIDARNI SA PRIRODOM!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *