U saradnji sa preduzećem Ekostar Pak iz Beograda (koje je podržalo tzv. herojski izazov, u okviru organizacije “Trash hero”) kraljevačka „Čistoća“ realizovala je aktivnost čišćenja obale reke Ibar sa ciljem podizanja ekološke svesti osnovaca

Jedino čista sredina je zdrava životna sredina. Znaju to dobro kraljevački osnovci, a kada mi odrasli uspemo da ih na tom putu pokvarimo (naravno, ne sve) – pitanje je za neke mnogo dublje psihološke analize.  U saradnji sa preduzećem Ekostar Pak iz Beograda (koje je podržalo tzv. herojski izazov, u okviru organizacije “Trash hero”) kraljevačka „Čistoća“ realizovala je aktivnost čišćenja obale reke Ibar sa ciljem podizanja ekološke svesti osnovaca. Pored predstavnika JKP „Čistoča“, svoju podršku dali su osnovci iz škole „Svetpzar Marković“, njihova učiteljica Tatjana Krstić i koordinatorom organizacije„Trash hero“ Vladimir Milićević.

– Izašli smo na teren sa željom da očistimo gradski kej i obalu Ibra i da damo svoj doprinos u saniranju posledica poplave, koja se dogodila pre nekoliko dana i kako bismo uticali na usvajanje svesti o tome da je neophodno da  stvorimo čistu sredinu za nas i buduće generacije. Ekostar Pak nam je obezbedio rukavice, majice i džakove u raznim bojama za primarno odvajanje otpada koje će JKP “Čistoća“ sakupiti, a kasnije preraditi, odnosno reciklirati – kaže Neda Stefanović, ekolog JKP „Čistoća“.

Žute džakove osnovci su punili odbačenom plastikom, sive – limenkama, crvene – staklom, a u  crne je išao komunalni otpad. Do sada je „Čistoća“ organizovalo nekolikoa akcija čišćenja, ali je pružala i logističku podršku mnogim akcijama čišćenja zelenih površina. Prošle godine ovo preduzeće je na Beograskom  sajmu dobilo zahvalnicu za pomoć u organizovanju prve akcije čišćenja svetske organizacije „Lets do it“.

Kako u ovom preduzeću najavljuju, JKP „Čistoća“ će, u okviru projekta sa Odsekom za zaštitu živtone sredine, imati i jesenja čišćenja zelenih površina.

Vest je preuzeta sa:
https://www.krug.rs/vesti/drustvo/4781-osnovci-cistili-obalu-ibra.html