Arhiva

Mala zimska škola za mlade

Beogradska Eko asocijacija je za vreme zimskog raspusta od 10. do 15. januara 2012. godine organizovala MALU ZIMSKU ŠKOLU ZA MLADE, učenike srednjih škola Mladenovca i Sopota. Programom su obuhvaćene teme zaštite prirode i životne sredine.

Cilj programa je da upozna, razvije svest i animira mlade da se aktivno uključe u aktivnosti upoznavanja, zaštite i čuvanja životne sredine kao i javnog zagovaranja za promene navika u pogledu korišćenja prirodnih resursa i postupanja sa otpadnim materijalom. Takođe, cilj je i da se mladi uključe u volonterski rad i time doprinesu omladinskom aktivizmu i promociji eko turizma.

Ekostar Pak je svoju dobru dosadašnju saradnju sa gospodinom Momčilom Tomićem iz JKP „Gradsko zelenilo“, predsednikom Upravnog odbora Eko asocijacije, potvrdio svojim učešćem u uvodnom predavanju gde su eksperti iz tima Ekostar Pak-a informisali polaznike MALE ŠKOLE o značaju očuvanja životne sredine kroz razvoj reciklažne privrede i održivi razvoj. Učenici su pokazali visok stepen znanja i interesovanja za navedene teme, a naročito ih je zanimao pokazni materijal koji je bio izložen, a to je obrađen PET u vidu PET flexa, plastični granulat, poliesterska traka i poliesterska vuna koja se dalje koristi za proizvodnju tekstila, tepiha, industrijskog nameštaja, higijenskih proizvoda, izolacije u građevinarstvu i sl. Sav materijal je doniran školskoj biološkoj sekciji.

Saradnja će se nastaviti u narednom periodu kroz dalje obrađivanje ekoloških tema a za sam kraj je planirana terenska nastava koja će upotpuniti teorijski deo programa i učenicima pružiti priliku da svoje znanje iskažu na otvorenom prostoru u prirodnom okruženju.

Sve slike možete pogledati u GALERIJI